Co se děje na Ukrajině? Besedy s arcibiskupem ukrajinské řeckokatolické církve

6.3.2017

Co se děje na Ukrajině? Besedy s arcibiskupem ukrajinské řeckokatolické církveMons. Svjatoslavem Ševčukem v úterý 7.3. a ve středu 8.3.2017 v Praze...

Úterý 7.3. 2017 sakristie kostela Nejsvětějšího Salvátora

V rámci cyklu debat s názvem "Lidé kolem nás" bude hostem Mons. Tomáše Halíka arcibiskup ukrajinské řeckokatolické církve, Mons. Svjatoslav Ševčuk. Tématem bude role církví během konfliktu na Ukrajině. 

 

Středa 8.3. 2017 FF UK

Setkání s Mons.Ševčukem na téma Zkušenost ukrajinského Majdanu pro křesťanství dnes moderuje Prof. Martin C. Putna. Akce je pojata jako tzv. kulatý stůl, tedy neformální diskuze, do níž se může zapojit každý.

Podrodnosti v níže uvedeném letáku.

 

Majdan a řeckokatolíci na Ukrajině - Ševčuk

K tématu doporučujeme knihu:

Výběr kázání, pastýřských listů, výzev, veřejných vystoupení a rozhovorů arcibiskupa Ukrajinské řeckokatolické církve (UKŘC), Mons. Svjatoslava Ševčuka, který je na Ukrajině vnímán jako velká morální autorita. Jeho projevy reflektují bouřlivé období od prosince 2013 do konce roku 2014, které je nazýváno Revolucí důstojnosti, zkráceně Majdan. Součástí knihy je krátký medailonek o životě otce Svjatoslava a krátký přehled dějin UKŘC až do roku 1991, kdy země získala nezávislost. Kniha je určena nejen věřícím Ukrajinské řeckokatolické církve, ale i lidem jiných vyznání a veškeré veřejnosti, zvláště politikům a novinářům. Čtenářům je umožněno nahlédnout do dění na Ukrajině očima přímých svědků a opravit si zkreslené dojmy, které jsou výsledkem těžce postižitelné informační války. Přitom nás otec Svjatoslav vytrvale vrací před Boží tvář a učí nás hledat řešení ve světle Boží moudrosti: vyzývá nás, abychom nezůstali u lidského úsilí, ale prosili Boha o pokoj mezi národy.

 

 


 

 

 

 

Sekce: zprávy   |   Tisk   |   Poslat článek známému